Prędkościomierz / czujnik prędkości

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fatal Error
    Classic
    • 2010
    • 15

GreenArrow, sorry ale skoro masz 10-12 na samochód to lepiej się dalej bujać seicento i dozbierać do czegoś lepszego, przynajmniej jeśli chodzi o koszty, bo jeśli masz podejście że "muszę zmienić furę" - to bierz to co ci serce podpowiada. i nie radź się na forum bo za 12k pln to każdy wybór jest bardzo ryzykowny - najlepiej jak by ktoś z rodziny/znajomych sprzedawał sprawdzony samochód... przynajmniej byś znał prawdziwą historię samochodu ... ale takie okazje to rzadkość...

szkoda, ludzie kupują jeszcze trabanty, syreny itd... kiedyś o nich marzyli a teraz ich stać, zakup KAŻDEGO samochodu da się wytłumaczyć, nie koniecznie racjonalnie ale to nie jest tak bardzo istotne, ważne żeby go mieć ;-)
  • dadi82
    Drive
    • 2009
    • 51

Witam,
    Po krótce napisze o co kaman.
    Otóż jakieś 2 miesiące temu skończylo mi się sprzęgło, do tego stopnia ze wsteczny praktycznie nie wchodził chyba że z dużym użyciem siły.
    Co do prędkościomierza to najpierw zaczoł szaleć tj. przy prędkości powiedzmy 100 km na godzine jego wskazania szalały w przedziale między 80 a 120 kmh, czyli odczyt był z błędem +/- 20 km/h, aż w końcu pewnego poranka prędkościomierz a znim wszystkie odczyty z kompa padły.
    Przechodząc do meritum, podczas wymiany sprzegła i dwumasu, porosiłem aby również zajęcli się tym. Stary czujnik rozsypał sie w drobny mak (tak twierdzili), kupili nowy (na szrocie) ale stwierdzili że po zamontowaniu nie działa nadal. I zaproponowali że zdemontują mi skrzynie biegów i zobaczą (montaz / demontaz to 350 zł). Czy możliwe jest że czyjnik rozwalił coś w skrzyni?? A może poprostu kupili inny czujnik lub chcieli naciągnąc mnie na 350 zł.
    Bo jeżeli mój czujnik powinien wyglądać tak http://www.skodaczesci.pl/photo/175_...1_P7170011.JPG
    to mam wrazenie ze gosciu pokazywał mi troszke inny.
    A może ktoś ma czujnik do sprzedania do mojej furki albo
    vin: TMBBP41U2Y2317517
    1.9.tdi AHF 110 km
    Sorry za przy długi wywód
    Pozdro

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

czujnik : 1HO 919 149A - trzy styki / rok modelowy 2000
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• dadi82
        Drive
        • 2009
        • 51

Witam, wysłałem maila do skodaczęsi i gośc odpisał mi że potrzebuje czujnika o
        takim 1H0919149C/O nr katalogowym.
        opis
        Nowy typ czujnika, z półokrągłą kostką. Dla pojazdów z popychaczowym mechanizmem zmiany biegów. Sosowany w pojazdach od nr nadwozia 1U-X 134201
        koszt 205 zł.
        Dodam że podałem mu nr Vin.
        Czujnik generalnie tens sam jak mniemam tylko kosta inna...

Komentarz

Pracuję...